3ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετείχε στο 3ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου στις 1-3 Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα με κεντρικό τίτλο «IAmAndIWill Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας» Κεντρικό γεγονός στο Συνέδριο αποτέλεσε η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, με το οποίο για ακόμη μία φορά ασθενείς και ιατροί έρχονται πιο κοντά, δημιουργούν συνεργασίες και ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, και το νέο σύνθημα της UICC IAmAndIWill αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς του 3 ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΛΛ.Ο.Κ.

Περισσότεροι από 150 σύνεδροι, εκπρόσωποι 36 Οργανώσεων Ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, εκπρόσωποι της Βιομηχανίας Υγείες, φοιτητές και απλοί πολίτες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διεθνούς κύρους Έλληνες και Ευρωπαίους Ομιλητές. Τα θέματα που παρουσιάσθηκαν σχετίζονται με τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου, την ανάγκη ανάληψης δράσεων για τη μείωση της αναποτελεσματικότητας στην ογκολογική περίθαλψη, την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των στελεχών των οργανώσεων ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία των συλλόγων.


Τον ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Μάρω Γέμελα, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Πένυ Κοζιώτη, Λίτσα Κωνσταντινοπούλου, Νατάσα Μαρλαγκούτσου, η κ. Ελισάβετ Γεωργίου εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής και ο αντιπρόσωπος του Συλλόγου στην ΕΛΛ.Ο.Κ. κ. Χάρης Μπαρλιάς.

3ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου