Ψυχαγωγία και υποστήριξη ασθενών

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, διοργανώνουμε συνευρέσεις για καφέ ή φαγητό, μονοήμερες εκδρομές, ετήσια εκδρομή στο εξωτερικό και συμμετοχή τους στο ετήσιο αντάμωμα συλλόγων καρκινοπαθών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επιπλέον, για γυναίκες με μαστεκτομή προσφέρουμε πλεκτά στήθη και μαξιλαράκια καρδιάς! 

1. Αντί για προσθήκη σιλικόνης… πλεκτό στήθος! 

Τι είναι το πλεκτό στήθος;

Μια εναλλακτική στην παραδοσιακή προσθετική με σιλικόνη, προσφέρεται σε γυναίκες που υπέστησαν μαστεκτομή. Ο σύλλογος μας σε μια προσπάθεια να καλύψει κάθε ανάγκη των ασθενών με καρκίνο, παίρνοντας την ιδέα απ’ την ομάδα “Πλέκουμε αλληλεγγύη- Knitting Solidarity” και ενεργοποιώντας τους εθελοντές της, κατασκευάζει και έχει στη διάθεσή του μεγάλο αριθμό πλεκτών, σε όλα τα μεγέθη, προκειμένου να προμηθεύσει όποια γυναίκα τα έχει ανάγκη! Είναι απαλό, ελαφρύ, όμορφο και μπορεί να φορεθεί σ΄ ένα κανονικό σουτιέν αντί για το άσχημο ειδικό για μαστεκτομή.

2. Για τις γυναίκες με μαστεκτομή το μαξιλαράκι της καρδιάς (Pillow Positive).

Τι είναι το μαξιλάρι Pillow Positive;

Το μαξιλαράκι pillow positive είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού.

Σε ποιο στάδιο είναι κατάλληλα να δοθούν;

Μαξιλαράκια καρδιάς δίνονται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Σε τί βοηθά το σχήμα του;

Το σχήμα του μαξιλαριού επιτρέπει στις γυναίκες να το κρατούν κάτω από το βραχίονα, απαλύνοντας τον πόνο, βοηθώντας στη μείωση του οιδήματος και προστατεύοντας το σημείο της τομής.

Η στήριξη είναι πολύ σημαντική αφού έχει  αναφερθεί από εγκεκριμένους γιατρούς, ότι μειώνεται κατά ένα βαθμό η χρήση παυσίπονων και καλυτερεύει η ψυχολογία των ασθενών.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένο;

Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβακερή θήκη  εξασφαλίζοντας απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του, από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί, διασφαλίζει την απαιτουμένη υγιεινή. Το μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς μεταφέρεται και προσφέρεται σε υφασμάτινη βαμβακερή τσάντα COCO-MAT.

Τέλος, οι άποροι ασθενείς (περίπου 35 ετησίως) λαμβάνουν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ειδικό βοήθημα ύψους 100-200€ ανά άτομο και γενικότερα χαίρουν βοήθειας σε ό,τι αφορά το κόστος φαρμάκων, το κόστος διαμονής τους σε ξενώνα κατά τη διάρκεια των ακτινοβολιών τους, το κόστος μετακίνησης τους για τις χημειοθεραπείες, τα κόστη διάφορων προϊόντων απαραίτητων σε ασθενείς, καθώς επίσης λαμβάνουν ειδικά επιδόματα κατά τη διάρκεια του έτους μετά από αίτησή τους και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.