Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης

Ο σύλλογός μας, στοχεύοντας στην πολύπλευρη υποστήριξη των μελών, από το 2006 παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη στον ασθενή, την οικογένεια του και όσα άτομα τον φροντίζουν.

Την επιστημονική ευθύνη των Ομάδων Ψυχολογικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Ασθενών έχει αναλάβει από φέτος η κα Εμμανουέλα Κούρου Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια.

Στην ομάδα συμμετέχουν ασθενείς, άντρες και γυναίκες που νοσούν τώρα ή έχουν νοσήσει μέσα στα τελευταία 2 χρόνια.

Στόχος της ομάδας είναι οι ασθενείς να μοιραστούν θέματα που τους απασχολούν και να πάρουν τη στήριξη που χρειάζονται για να μπορέσουν με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό τους να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την ασθένειά τους αλλά και ότι τους απασχολεί. Παράλληλα, πραγματοποιούνται και ατομικές συναντήσεις με στόχο την εξατομικευμένη παρέμβαση και θεραπεία.

Τα λόγια ορισμένων από τους συμμετέχοντες:

• “Μέσα στην ομάδα βρήκα στήριξη, αγάπη, κατανόηση και φιλία”. Β.Π.

• “Βρέθηκα μαζί με ανθρώπους που καταλαβαίνουν τον πόνο και την αγωνία μου, είχαν περάσει τα ίδια και με στήριξαν”. Β.Σ.

• “Η ψυχολόγος μας έμαθε να αναγνωρίζουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας… και το σώμα μας και την ψυχή μας”. Ν.Κ.

• “Στην αρχή ντρεπόμουν και πίστευα ότι θα ψυχοπλακωθώ, όταν όμως μπήκα στην ομάδα η ζωή μου άλλαξε. Άρχισα να σκέφτομαι πιο θετικά, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές τα λόγια και οι πράξεις τους με έκαναν να χαμογελάω”. Ε.Η.