Εκδρομή στην Αθήνα με φίλους κι ασθενείς μας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», διοργανώνει επίσκεψη στη έκθεση «Απαγορευμένη Πόλη-Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» , την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν ολόκληρο αιώνα κινεζικού πολιτισμού εγκαταλείπουν τα κλειστά διαμερίσματα του αυτοκράτορα της Κίνας Κιαν Λονγκ, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, και έρχονται στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Μια ξεχωριστή έκθεση στη σκιά του Ιερού Βράχου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να δουν έργα που δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε προσβάσιμα στο κοινό ούτε καν στη χώρα προέλευσής τους.
Ο Qianlong είναι ο Αυτοκράτορας που αναμόρφωσε την Κίνα, διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό της, φρόντισε για την ευημερία των πολιτών της και κυρίως υποστήριξε με πάθος τις τέχνες και τα γράμματα. Παρέμεινε στο θρόνο για 60 χρόνια (1736-1795) και σφράγισε με τις προσωπικές του επιλογές την τέχνη της Κίνας του 18ου αιώνα.
Διακοσμημένος με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης, ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Ακρόπολης φιλοξενεί και παρουσιάζει 154 έξοχα εκθέματα που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο προσωπικό χώρο ενός πραγματικά πεφωτισμένου ηγεμόνα, κατά τα νεανικά του χρόνια αλλά και κατά την περίοδο που άσκησε την «επιτυχημένη διοίκηση της απέραντης χώρας του».
Μετά το πέρας της επίσκεψης στην έκθεση, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα αναχώρησης.
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:Φίλοι: 15 ευρώ, Ασθενείς: 8 ευρώ, ΄Αποροι ασθενείς: Δωρεάν
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου Γούναρη 47 στο Αργος, κατά τις ώρες λειτουργίας του : Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10-1 το πρωί και Τετάρτη απόγευμα 6-9. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο : 27510-68858

Εκδρομή στην Αθήνα με φίλους κι ασθενείς μας